preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Ožujak / travanj

Iskustvo nije znanje što ga steknemo tijekom godine već način na koji to znanje primijenimo u praksi.

A. L. Huxley

 

Dobrodošli u svijet Osnovne škole Zamet!

Ovdje možete pronaći korisne informacije, dobiti odgovore na brojna pitanja, ali i uživati u plodovima rada naših učenika i djelatnika.
O svakodnevnim aktivnostima pogledajte u izborniku Web pano.
Veselimo se zajedničkim uspjesima i postignućima!  
                                                      
„Otet, znat, umet, škola Zamet!“

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Vrednovanje u online nastavi
Autor: Marjana Seršić, 19. 4. 2020.

Učitelji pripremaju materijale za učenje, zadatke za ponavljanje i vježbanje, upućuju na najvažnije, ali i dodaju poneki neobavezni zanimljivi sadržaj.

Većina vas je bila vrijedna tijekom nastave u školi pa ste tako nastavili i kod kuće, a nekima je ovako bilo i izazovnije i zanimljivije....


Svi smo savladali i puno novih informatičkih vještina pa smo spremni za korak dalje. Dio učenika nije dao sve od sebe, ali o njima kasnije.

U slijedećem periodu savladavat ćete uz upute školsko gradivo, ali ćete od sada za neke radove biti i ocijenjeni.

Vrednovanje naučenog i ocjenjivanje najteži je dio posla učitelja. Učitelji se moraju držati mnoštva uputa, zakona i pravila te vas ocjenjivati poštujući ih sve, a uz to svi želimo što bolje ocjene. Možda ne vjerujete, ali i učitelji.  Proteklih dana analizirali smo dosadašnji rad, vaše ocjene te aktivnost i snalažljivost u online učenju.

U online nastavi vama nije lako učiti, a učiteljima nije lako predavati i ocjenjivati kada se ne vidite i ne možete postavljati dodatna pitanja. Zato su učitelji odlučili kako ćete većinu ocjena dobiti za redovitost i trud uložen u izradu radova. Slično kao do sada, ali s ocjenom. Kako bi svima bilo jasnije, prilikom zadavanja zadataka dobit ćete i obrazloženje što se očekuje. Obavezno pitajte pojašnjenje na vrijeme, ukoliko se pojave bilo kakvi problemi prilikom rješavanja.

Manji dio ocjena učenici od 5. do 8. razreda dobit će i iz provjera znanja koje će vam učitelji najaviti i upisati u e-dnevnik.

Kratko i za učenike koji su prespavali dio obaveza prošlih mjesec dana. Prva dva tjedna pomagali smo u rješavanju tehničkih problema, pomagali smo s prijavama u Loomen pa su se svi uključili i mogli su započeti s učenjem. I nakon svega mali dio učenika je ostao neaktivan. Vjerujem da će ih bilješke u e-dnevniku probuditi, jer ćemo inače morati poduzimati i neke druge mjere.

Budite vrijedni, aktivni, surađujte s prijateljima u razredu i pitajte kada imate bilo koji problem.

Na web stranici Škola za život možete pročitati najnovije informacije o online nastavi i ocjenjivanju.

O problemima koje smo uočili da imate s mailom i s radom u Loomenu, učitelji su napravili kratke upute u izborniku: Kutak za učenike-Rješavanje informatičkih problema.

Podsjećam da u izborniku Kutak za učenike pod Koraljko odgovara, imate mogućnost postaviti pitanje koje vas muči. Morate se prijaviti kako bi znali da ste učenik naše škole, ali mi možemo znati tko pita samo ako se potpišete.

Popunite anketu, ukoliko još niste i napišite nam prijedloge kako bi nam svima bilo lakše (učenici od 5. do 8. razreda).

U prilogu su upute za vrednovanje.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju