preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Ožujak / travanj

Iskustvo nije znanje što ga steknemo tijekom godine već način na koji to znanje primijenimo u praksi.

A. L. Huxley

 

Dobrodošli u svijet Osnovne škole Zamet!

Ovdje možete pronaći korisne informacije, dobiti odgovore na brojna pitanja, ali i uživati u plodovima rada naših učenika i djelatnika.
O svakodnevnim aktivnostima pogledajte u izborniku Web pano.
Veselimo se zajedničkim uspjesima i postignućima!  
                                                      
„Otet, znat, umet, škola Zamet!“

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Povratak u školu 11.5.2020.
Autor: Marjana Seršić, 4. 5. 2020.


Vjerujem da ste svi dobro pročitali Upute Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Preporuke ministarstva. Upute su dane za prva dva tjedna nakon čega će se nastaviti po istim uputama ili će doći nove. Nove mogu ići u smjeru povratka većeg broja učenika ili povratku na nastavu u kući za sve, to se još ne zna.

Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.

Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

Po preporukama HZJZ-a preporuča se „ostanak kod kuće kada je to moguće. Također potičemo ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati. Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće“.

Prema tome, od 11. svibnja u školama će biti osiguran djelomični povratak učenika koji pohađaju razrednu nastavu i koji udovoljavaju kriterijima za početak nastave (učenici razredne nastave, s oba zaposlena roditelja, koji nemaju kroničnih bolesti i značajnih tjelesnih/motoričkih oštećenja).

Upute NZJZ-a prilično su stroge i morat će se barem malo ublažiti povratkom svih učenika u škole, što se nadamo da će biti brzo, ali za sada molim sve roditelje da poštuju preporučeno.

Unatoč optimizmu kojeg dosta nas ima i želje za početkom normalne nastave, znamo da to u prvoj fazi neće biti škola na koju smo navikli.

Najvažnijih pravila kojih ćemo se u školi pridržavati su:

 • rad u manjim skupinama, do 9 učenika,
 • boravak u istom prostoru, uvijek s istom učiteljicom,
 • izbjegava se fizički kontakt djece iz jedne skupine s djecom iz drugih skupina, što znači da nema druženja izvan svoje skupine (dolasci, odlasci, odmori  bit će u različito vrijeme),
 • uvjet da je prostor u kojem borave djeca u blizini toaleta kojeg koristi isključivo ta skupina možemo ispuniti ukoliko se raširimo po školi, što znači da neće biti u svojim uobičajenim učionicama,
 • djecu koja ne dolaze sama u školu prati uvijek ista osoba, ukoliko je moguće, koja ne spada u rizičnu skupinu i koja u odnosu na ostale članove kućanstva s najmanjom mogućnosti zaraze s obzirom na ostale dnevne aktivnosti,
 • škola bi najranije počela u 8 sati,
 • dolasci u razmacima od 10 do 15 minuta značila bi kasniji početak, što vjerujem da vam zbog posla neće odgovarati pa ćemo se pokušati raširiti po dvorištu i u kraćim razmacima ulaziti kroz naša dva ulaza,
 • Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole  i  ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu te se ne okupljaju na ulazu.
 • Roditelji/skrbnici imaju obvezu izmjeriti temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete već se javljaju telefonom školi i svom pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 • Ukoliko se znakovi bolesti pojave u školi, roditelji u najkraćem roku moraju doći po dijete,
 • produženi boravak će raditi, ukoliko bude interesa,
 • s učenicima će raditi učiteljice raspoređene za pojedinu skupinu, ista učiteljica sve sate i dane, a prema tome nastava vjeronauka i stranih jezika i dalje će se odvijati na daljinu,
 • broj skupina i raspored rada ovisit će o broju učenika, a skupina formirana prvi dan ostaje u istom sastavu dva tjedna bez mogućnosti pristupanja novih učenika,
 • učenici u školi u prosjeku provedu od 3 do 4 školska sata, osim onih koji su u produženom boravku, mi smo planirali od 8 do 11,
 • prvi dan nastave u školi započet ćemo uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak i sl.

Za vrijeme epidemije za učenike razredne nastave provodit će se poučavanje dijelom kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi, ali u promijenjenim uvjetima u odnosu na redovitu nastavu, a dijelom kao nastava na daljinu. Svi učenici će imati mogućnost, sukladno Uputi HZJZ pratiti kompletnu nastavu putem nastave na daljinu.

Naše učiteljice će i dalje pripremati materijale kojima će, koliko je moguće osigurati kontinuitet provođenja planiranih sadržaja. Sadržaji Škole na trećem prate gradivo pojedinog razreda, ali ne redoslijedom do sada obrađenog gradiva. Na primjer na televiziji se obrađuje gradivo koje su u školi već učili u 1. ili 2. mjesecu. Praćenje programa na televiziji obogaćuje znanje, ali nije obavezno.

U nastavi na daljinu učiteljice će pratiti svoje razrede kao i do sada, vraćati povratne informacije te kontaktirati s vama i učenicima.

Svjesni smo da dijelovi gradiva neće biti uvježbani kao da smo bili u školi, ali u rujnu ćemo sve bitne stvari ponoviti. Zahvaljujemo se na popunjavanju ankete. Potrudit ćemo se, koliko je u našoj moći biti bolji.

Molimo sve roditelje da se svojim učiteljicama do srijede 6. svibnja 2020. godine, zaključno u 12 sati izjasne namjeravaju li dovesti dijete u školu kako bi mogli organizirati rad škole.

Prilikom dolaska u školu roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini. Pripremljenu izjavu dostavit ćemo vam mailom, a moći ćete je potpisati i prilikom dolaska u školu.

S poštovanjem,
ravnateljica Marjana Seršić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju