preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Lipanj - Kolovoz

Svaka osoba na ovoj zemlji puna je velikih mogućnosti koje se mogu ostvariti maštom, trudom i ustrajnošću.

Scott B.K.

 

Događanja...

Dragi roditelji!

Osnovni koncept rada produženog boravka je pisanje i pregledavanje domaćih zadaća kako bi svaki učenik na taj način što bolje usvojio obrazovne sadržaje. No osim svakodnevnog pisanja i pregledavanja tih istih zadaća, u PB-u se ispunjavaju vježbe koje nadopunjuju i  prate nastavno gradivo. Provode se i kreativne radionice s zadanim temama obilježavajući na takav način prigodne datume i blagdane. Učenici vrlo rado sudjeluju u tim radionicama, vole rad s raznim likovnim i recikliranim materijalima. Osim djelovanja četiriju učiteljica koje rade svaka sa svojom skupinom, postoje i dani kada se skupine objedine te svi zajedno provode ugodno osmišljeno vrijeme. Također se održava suradnja, druženje i kreativno izražavanje  s članovima iz Kluba starijih osoba koji djeluje na Zametu u blizini naše škole. Osim aktivnosti na igralištu koje podupiru tjelesni i motorički razvoj održavaju se rekreativne šetnje te odlasci u park.

Ovo su neke od fotografija kojima ćemo vam dočarati samo mali dio veselih aktivnosti kojima smo ispunili osmišljeno slobodno vrijeme i obojili našu ovogodišnju svakodnevicu.

Uz sve navedeno dio svakodnevnoga rada začinjen je plesom, pjesmom i dramskim igrama iz kojih je proizašao igrokaz produženog boravka pod nazivom „Morska priča“. Glavni likovi utjelovili su životinje morskoga svijeta: ribicu, raka, hobotnicu i zvijezdu te kroz šaljivu priču pokazali kako je ljubav  i prihvaćanje različitosti važan dio života.

 

Maškare su dio tradicije i peto godišnje doba. Obilježili smo ih pjesmom, plesom, šarenim maskama  te likovnim radionicama. Jedan cijeli dan bio je „maškarani“ dan u kojem je svaki učenik predstavio svoju masku. Radili smo maske od kaširanog papira, maske od hamera, kolaž papira u oblika srca i poznate zametske zvončare. Tube od ubrusa iskoristili smo za male maske koje osim što su vesele su i raznobojne.

 

 

Blagdani i prigodni datumi također su dio tema likovnih radionica u kojima se na osmišljen način ti blagdani kreativno prenose na papir ili druge materijale. Jedan od projekata produženog boravka bio je posebno vezan uz Uskrs. Učenici jako vole sam proces obilježavanja Uskrsa pa su učiteljice osmislile nekoliko načina kako ga obilježiti. Od papira je napravljen origami zečić, a kombiniranom tehnikom nastali su veseli pilići koji proviruju iz jaja.  Također, spajanjem srca različitih veličina, nastali su pilići koje su učenici nosili svojim kućama.  Radili smo i stalke za pisanice od ostataka kartonskih tuba od ubrusa s čime smo ostvarili proces recikliranja.

 

 

Jedan od važnih datuma u životima naših učenika je 14.02. koji je poznat kao Valentinovo. Na taj dan dijeli se pošta i ljubavna pisma te se simpatijama izjavljuje ljubav. I mi smo obilježili taj dan kroz poučnu priču o Licitarskim srcima koja su kulturna baština naše domovine te smo ih prenijeli na papir. Umjesto ogledalca na našem se srcu našla poruka ljubavi. Svoja smo srca nosili oko vrata te ponosno pokazivali svoje poruke. Održali smo i jedno zanimljivo vjenčanje između zaljubljenog mladog para te se kroz pjesmu i ples odlično zabavili.

 

Proslavili smo dolazak svakog godišnjeg doba, a posebice proljeća kojeg smo svi dočekali otvorenih ruku. Uređivali smo učionicu s lastavicama, pčelama, bubamarama i drugim životinjama, na panou je procvjetalo mnoštvo proljetnica i stabala, a slike leptira krasile su dječje radove. Radili smo i cvjetne košarice od papirnatih tanjura i kolaža te ogrlice od raznobojnih slamki koje su učenici nosili kao poklon majkama za Majčin dan.

 

 

 

Marina Marinković

Tatjana Majić

Tanja Stevelić

Ana Cvitak

 

preskoči na navigaciju