preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Ožujak / travanj

Iskustvo nije znanje što ga steknemo tijekom godine već način na koji to znanje primijenimo u praksi.

A. L. Huxley

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čuvari uspomena
Autor: Iva Nežić Crljenica, 4. 6. 2019.

Profesorica Nataša Acinger napisala je prekrasan tekst o okupljanju sa svojim prijateljima iz osnovnoškolskih klupa. Svakako pročitajte ovu lijepu životnu priču:


Srebrna se obljetnica uvijek spominje uz brojku 25, a zlatna uz brojku 50. Negdje između smjestila se brojka 35, a to je upravo broj godina koje dijele 8.a generacije 1983./1984. od školskih klupa tadašnje OŠ Ivana Ćikovića Belog, današnje OŠ Zamet. Uz to, generacija je to ovogodišnjih pedesetogodišnjaka, pa kud većeg razloga za okupljanje i proslavu?

No, nije ovo prvo okupljanje nakon osnovnoškolskih klupa. Druže se „akavci“ i inače, prisjećajući se s veseljem, ali i nostalgijom, lijepih godina zajedničkog odrastanja. Razmjenjujući sjećanja poput živih fotografija, redaju se učitelji, od kojih većina više nije među nama. Njihova snažna obrazovna, ali i odgojna širina učinila je ove ljude okrenutima pravim životnim vrijednostima, koje i danas njeguju. Red školskih anegdota, red grube realnosti, slaže se torta slavljenika s najljepšim ukrasom na vrhu – osmjehom prijateljstva.

Bila je ovo još jedna u nizu lijepih večeri u kojoj smo, družeći se, shvatili da su godine samo broj, a naše prijateljstvo ono što čini ljepotu i konstantu svih tih godina i da pravu bliskost prepoznaješ upravo u tome što uvijek nastaviš priču kao da se nikada i ne rastaješ od prijatelja, već samo živiš trenutke koje ćeš mu kasnije prepričati…

Do sljedeće godine, već planiramo novo druženje i nove priče, čuvajući tako svoje prijateljstvo – ono pravo, zlata vrijedno!

Ovo je, ujedno, i prigoda za pozivanje svih ostalih bivših zametskih osnovnoškolaca da s nama podijele dojmove i uspomene sa svojih druženja (a znamo da postoje…).

Nataša Udovičić (Acinger), 8. a

  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju