preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
Tražilica
e-Dnevnik

Katalog knjižnice OŠ Zamet

Priloženi dokumenti:
Kamo nakon osnovne skole (1).pdf

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Misao mjeseca

Lipanj - Kolovoz

Svaka osoba na ovoj zemlji puna je velikih mogućnosti koje se mogu ostvariti maštom, trudom i ustrajnošću.

Scott B.K.

 

Zdrav za 5!

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode  od 2012. godine provode preventivni projekt „Zdrav za 5!“. Program se provodi na nacionalnoj razini  s ciljem prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te prevenciju ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, kao i  očuvanje i zaštitu okoliša.

Projekt se sastoji od slijedećih komponenti:

1. Prevencija ovisnosti (ovisnost i zlouporaba alkohola, ovisnost i zlouporaba droga, ovisnosti o igrama na sreću)

2. Zaštita okoliša i prirode

Interaktivni program u trajanju od jednog školskog sata pod nazivom Bolest ovisnosti, rizici te zdravstveni aspekti zlouporabe alkohola provode predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e za učenike 8. razreda, dok policijski službenici za prevenciju,  Policijske uprave primorsko-goranske tijekom jednog  školskog sata provode predavanje  na temu Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“. Učenici u sklopu programa budu uključeni u izvannastavne aktivnosti  i na temu  „Čist okoliš zdrava budućnost„ kroz eko radionice, „zelene akcije“, sportske, kulturne i umjetničke sadržaje namijenjene djeci, „sajmove mogućnosti“, te druge osmišljene aktivnosti usmjerene aktivnom mijenjanju štetnih životnih navika mladih.

Aktivnosti zajedno planiraju i provode županijski koordinatori sva tri uključena ministarstva, dok će u sve manifestacije biti pozvani i uključeni mediji, a u pojedinim županijama na manifestacijama će aktivno sudjelovati i predstavnici Crvenog križa, pojedinih udruga civilnog društva, kao i drugi važni subjekti lokalne zajednice.

 

Izvor: Mirjana Jurica, pedagoginja

preskoči na navigaciju